Инсталираха HD телевизори в катедра на МУ-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:33 / 18.02.2013
2091
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През новия учебен семестър Катедрата по анатомия, хистология и ембриология на МУ ще посрещне студентите с много новости в учебната база и методите на обучение.
За подпомагане и усъвършенстване на учебния процес в дисекционните зали са инсталирани HD телевизори. Посредством софтуер за триизмерно изображение на студентите по медицина и стоматология ще могат да се демонстрират анатомични обекти и взаимоотношенията между тях. До началото на следващия месец ще бъде завършен и основният ремонт на студентската съблекалня към дисекционните зали.

Всички микроскопски зали в катедрата са оборудвани с HD телевизори. Чрез дигитална камера, демонстрираща зрителното поле на преподавателския микроскоп в залата, студентите ще могат директно да наблюдават обектите, които преподавателят демонстрира.

До края на този месец ще приключи и оборудването на зала по проекта на университета за дистанционно обучение, която ще обединява функциите на микроскопска и компютърна зала. Част от оборудването е интерактивна дъска с триизмерен проектор, свързан към компютърна система. Залата ще бъде с места за 24 студенти (2 групи). Тук ще се осъществяват интерактивни упражнения и лекции, а след въвеждането на системата Blackboard по-късно през годината - и изцяло компютъризирано изпитване на студентите.

Част от новостите в обучението са промени в учебната програма по анатомия и хистология за студентите по дентална медицина, с които се поставя по-голям фокус върху регионите глава и шия.

Други промени засягат практическия изпит по цитология, обща хистология и ембриология, който вече се провежда не на микроскопи, а чрез прожекция на поставените в залите телевизори и се оценява чрез multiple choice тест с автоматична проверка.

"Имаме още редица идеи за подобряване и усъвършенстване на учебния процес, които, сигурен съм, студентите ще посрещнат с ентусиазъм, но за това ще разкажем в подходящия момент", коментира доц. Антон Тончев, ръководител на Катедрата. "Една от целите на всички тези нововъведения е обучението да се превърне в един подчертано интерактивен процес, в услуга на клиничното обучение на студентите след 2 курс. Чрез обединените усилия на всички предклинични катедри, нашият университет има реалният шанс да стане първият в страната с изцяло ориентирано към клиниката предклинично обучение."


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).