Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инсталираха HD телевизори в катедра на МУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:33 / 18.02.2013Коментари (0)2091
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
През новия учебен семестър Катедрата по анатомия, хистология и ембриология на МУ ще посрещне студентите с много новости в учебната база и методите на обучение.
За подпомагане и усъвършенстване на учебния процес в дисекционните зали са инсталирани HD телевизори. Посредством софтуер за триизмерно изображение на студентите по медицина и стоматология ще могат да се демонстрират анатомични обекти и взаимоотношенията между тях. До началото на следващия месец ще бъде завършен и основният ремонт на студентската съблекалня към дисекционните зали.

Всички микроскопски зали в катедрата са оборудвани с HD телевизори. Чрез дигитална камера, демонстрираща зрителното поле на преподавателския микроскоп в залата, студентите ще могат директно да наблюдават обектите, които преподавателят демонстрира.

До края на този месец ще приключи и оборудването на зала по проекта на университета за дистанционно обучение, която ще обединява функциите на микроскопска и компютърна зала. Част от оборудването е интерактивна дъска с триизмерен проектор, свързан към компютърна система. Залата ще бъде с места за 24 студенти (2 групи). Тук ще се осъществяват интерактивни упражнения и лекции, а след въвеждането на системата Blackboard по-късно през годината - и изцяло компютъризирано изпитване на студентите.

Част от новостите в обучението са промени в учебната програма по анатомия и хистология за студентите по дентална медицина, с които се поставя по-голям фокус върху регионите глава и шия.

Други промени засягат практическия изпит по цитология, обща хистология и ембриология, който вече се провежда не на микроскопи, а чрез прожекция на поставените в залите телевизори и се оценява чрез multiple choice тест с автоматична проверка.

"Имаме още редица идеи за подобряване и усъвършенстване на учебния процес, които, сигурен съм, студентите ще посрещнат с ентусиазъм, но за това ще разкажем в подходящия момент", коментира доц. Антон Тончев, ръководител на Катедрата. "Една от целите на всички тези нововъведения е обучението да се превърне в един подчертано интерактивен процес, в услуга на клиничното обучение на студентите след 2 курс. Чрез обединените усилия на всички предклинични катедри, нашият университет има реалният шанс да стане първият в страната с изцяло ориентирано към клиниката предклинично обучение."









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: