Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Интересна изложба ще зарадва варненци
Автор: Екип Varna24.bg 22:22 / 12.06.2024Коментари (0)1706
На 13-ти юни галерия Ларго с вълнение ще представи на варненската публика Калия Калъчева и Стоян Илев със съвместна изложба в основната си зала. Двамата автори ще представят серия от живописни платна, създадени специално за изявата им в морския град. Еекспозицията е озаглавена "Помниш ли?" и изследва темата за паметта и спомените чрез силата на визуалното изкуство, предоставяйки ни възможност да се впуснем в пътешествие назад във времето и да преоткрием миналото заедно.

За изложбата си авторите разказват:

"Помниш ли?" е въпрос, който ни води на пътешествие назад във времето, предизвиквайки ни да споделяме и преоткриваме спомени заедно с другите. Това е не само акт на припомняне, но и съвместно изследване на миналото, където всеки добавя парченце към общата мозайка на спомените. Този процес укрепва връзките между хората, като разкрива съкровени моменти и създава нови, споделени истории.

Изложбата изследва темата за паметта и спомените чрез силата на визуалното, провокира размисъл за това как съхраняваме и интерпретираме своите спомени, и как те влияят на нашето настояще и бъдеще. Серията от произведения са вдъхновени от лични и колективни спомени или тяхната липса. Визуализира се възможността на паметта да бъде едновременно бледа и жива, размита и конкретна."

Варненци ще имат възможността да посетят експозицията в основната зала на галерия Ларго от 13 юни до 2 юли и да се потопят в разнообразието от визуални интерпретации на спомени, представени чрез най- различни авторски техники, стилове и похвати. Всяко произведение отразява дълбоката емоционална връзка с миналото и ни дава възможността да наблюдаваме как спомените оформят нашето настояще и бъдеще. Очакваме ви на откриването на 13-ти юни от 18:30 часа да споделим емоцията заедно на по чаша вино с Калия и Стоян!

Снимки на творбите в изложбата вижте на www.largogallery.com.

За авторите:

Калия Калъчева е родена през 1986 в София, България, където живее и работи и до момента. Тя има магистърска степен по живопис в Националната Художествена Академия в София. През 2011 печели Наградата за млад Живописец с обещаващо развитие на Фондация "Едмонд Демирджиян". През 2012 е сред шестимата номинирани творци за наградата МОСТ. През 2014 Калия спечелва резидентската програма на Сите дез Ар в Париж, Франция. През 2016 печели творческа резиденция в Oberpfälzer Künstlerhaus в Швандорф, Германия. През 2017 печели специално признание в конкурса "Жените в изкуството", Орландо, Флорида. Нейни картини са част от колекциите на Центъра за изкуство "Хуго Вутен", Imago Mundi - колекция Лучано Бенетон, Италия, Национална Художествена Галерия в София и Софийска градска художествена галерия и други.

Стоян Илев е роден през 1988 г. в Бургас. Завършва специалност "Живопис“ във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“, където днес е преподавател. Научните му интереси и изследвания са позиционирани между класическите живописни техники и съвременните дигитални медии. Носител е на наградите: Награда за "Култура" на Община Велико Търново, за най-успешен дебют или изява на млад творец, Велико Търново (2021); Носител на наградата "MOST 2019", награда за българско съвременно изкуство на Vivacom Art Hall Oborishte 5, София (2019); Награда на Представителството на СБХ Велико Търново от национална младежка изложба "Go ahead/Продължавай", Велико Търново (2019) и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: