Интересно събитие събира варненци тази неделя в "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:04
367
Българска федерация спорт за всички (БФСВ) съвместно с Община Варна организират за 32-ри пореден път Национална спортна проява – Световен ден на ходенето 2024.

Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по "Програма за развитие на спорта за всички“ и е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население "БУЛФАР 2021-2024“.

Поредното издание на събитието в морската столица ще стартира на 6 октомври в 10.00 ч. от спирка "Джанавара“ в район "Аспарухово“, с пешеходен поход, който се организира съвместно с туристическите дружества. След активното ходене всички участници ще с включат в томбола с много предметни награди осигурени от организаторите.

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

В Световния ден на ходенето, Българска федерация спорт за всички, предава като послание към Общините, призив за насърчаване на повече хора от всички възрастови и социални групи, към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Скъп айфон донесе глоба на млад варненец
10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна
Наградиха заслужили варненци
Три варненски университета откриха официално академичната си годи...
50 бебета са родени през 2024 година във Варна с помощта на общин...
Часове до старта на голям ВиК проект, който ще затваря поетапно в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).