Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Инвалид осъди общината, паяк вдигнал автомобила му от позволено място
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 07.04.2010Коментари (2)60655
© Varna24.bg
Инвалид осъди община Варна заради репатриран от „паяк" автомобил. Това стана, след като Варненският административен съд уважи жалбата на варненец със зрителни увреждания, заведена срещу дирекция „Осигуряване и опазване на обществения ред" към община Варна. Мъжът се жалвал, че неправомерно му е била наложена принудителна административна мярка „Преместване на пътно превозно средство". „Паякът" вдигнал автомобила му от бул. „Владислав Варненчик" до Районния съд в града, въпреки че той е бил снабден с инвалиден стикер. Варненецът е инвалид първа група-напълно сляп, като се придвижва с автомобил, чрез чужда помощ. Според жалбата на потърпевшия съставеният му акт за нарушение е в противоречие с разпоредбите на Закона за движение по пътищата. В крайна сметка съдът се съобразил с жалбата на потърпевшия, като осъди общината да плати на жалбоподателя 80 лв. за нанесени неимуществени вреди и да възстанови на лицето сумата от 31 лв., с които той е глобен. Община Варна трябва да заплати и разноските по делото от 70 лв.

Местната администрация е издала 904 стикера за коли на инвалиди от началото на годината, съобщиха от общината. Лепенките позволяват безплатно влизане на хората с увреждания на паркингите на болничните заведения, както и безпрепятствено ползване на общинските паркоместа. Стикерът обаче не гарантира място за всеки, който разполага с него, уточниха от администрацията. Оттам допълниха, че за да се сдобият с лепенка инвалидите трябва да подадат в общината молба по образец и копия от лична карта и решение на Трудово експертна лекарска комисия (ТЕЛК).

5236 са издадените до момента от Дирекцията за социално подпомагане във Варна безплатни годишни винетки за автомобилите на хора с увреждания от Варна и Аксаково. Най-големият наплив за подаването им е бил през декември, когато са приети 2029 комплекта с документи, и януари, когато са подадени още 2210 молби, съобщи шефът на отдела за социално подпомагане Силвия Наумова. Молби за безплатни винетки все още се приемат и се отчитат два пъти в месеца. Това, че са едногодишни, кара хората да си подават документите още в началото на периода. Валидността на издадените сега е до края на януари 2011 г.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Geoge Може ли поне за ден да не сипеш ненавист ?!? Става дума за напълно сляп човек ! Ти човек ли си ? И остава ли ти време да шофираш сипейки толкова обиди в интернет ? А на човека - БРАВО ! Нека всеки един от нас търси правата си ! Мен веднъж ми бяха вдигнали повредената кола, за това, че със задната гума застъпва маркировка на пешеходна пътека. Колата не можеше абсолютно да се помръдне. След това ми я върнаха.
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 07.04.2010 г.
-2
 
 
Аааа, значи другите не могат да паркират (не че не го правят), а той може, така ли???? Ами шофьорът ти да не е кьорав и той, че да не вижда знака?!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: