Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
“Инжстрой”: Пожарната бави ледената пързалка
Автор: Екип Varna24.bg 11:08 / 11.06.2008Коментари (0)1213
Пожарната забави отварянето на общинската ледена пързалка. Това заяви за "Позвънете Новини" техническият директор на "Инжстройинженеринг" Христо Фурчев. По думите му се наложило да разясняват на представителите на противопожарната служба как да приемат обекта. "Трябваше да отнесем въпроса на централно ниво", каза още Фурчев. Към момента се довършва изготвянето на техническата документация, за да се издаде на обекта Акт за влизане в експлоатация, добави той. Строителният шеф посочи, че не може да се ангажира с конкретни срокове, в които ще бъде пусната пързалката.

Община Варна пък два пъти обявила обществена поръчка за едно и също задание. Администрацията декларира през април, че търси фирма, която да изгради интегрираната система за разплащане на пързалката. Единственият участвал в процедурата кандидат обаче посочил на администрацията, че е допусната грешка - задължението за доставката и инсталирането на системата били вече възложени на фирмата изпълнител - "Инжстройинженеринг". Това призна Калинка Попстефанова, шеф на дирекция "Младежки дейности и спорт", и бе потвърдено от директора на фирмата Христо Фурчев. Щом разбра пропуска си, администрацията веднага прекрати заданието. Като основание обаче в решението е посочена липсата на оферти, отговарящи на изискванията, които да бъдат разгледани.

Вече е отстранен и дефектът на чилъра, който отговаря за формирането на леда. Заради повреда в единия от вентилаторите имаше проблеми със замразяването в центъра на пързалката, уточни шефът на дирекция "Младежки дейности и спорт" Калинка Попстефанова. Дефектът е отстранен от германската фирма производител в гаранционния срок на машината, добави Фурчев.

Пързалката ще отвори врати в средата на следващия месец, предположи Попстефанова. В началото на май бе обявено, че най-късно до 24-ти съоръжението трябва да бъде издадено. Още преди Коледа миналата година кметът Кирил Йораданов бе обещал, че за зимните празници варненци ще могат да се радват на ледената си пързалка.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
Ла Лига сезон 2024/25
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: