Йорданка Атанасова почти зае поста началник в РИО

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:48 / 01.03.2011
988
Министерско решение с името на новия началник на Регионалния инспекторат по образованието във Варна се очаква всеки момент. Засега само неофициално се говори, че конкурса е спечелила Йорданка Атанасова. Това споделиха надеждни източници. Евентуалната избраница не потвърждава информацията, докато сама не види документа. "Работих на поста 7 месеца, не виждам причина нещата да се променят. Бих заложила на организационната дейност. Искам да намираме проблемите и да оказваме методическа помощ в училищата, тъй като законодателството постоянно се променя. Важното е да се постига чуваемост между заинтересованите страни", обяснява тя, в случай че поеме официално местото. 

Относно казуса със скандалите в Морската гимназия Атанасова отрича да е проявявала тенденциозно отношение. По думите й настоящият директор е бил в правото си да извършва промени според нормативната уредба. Преразпределението на часовете в школото тя обясни със защитата, която имали пред евентуални съкращения двама трудоустроени преподаватели и една майка на малко дете. За да се спазят изискванията на Инспекцията по труда и никой да не изгуби работата си, се наложило дадени учители да поемат допълнителни часове. Според Атанасова тя само се е произнесла, а не е отменяла директорски акт на държавно училище.


Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).