Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ипотекират сградата на общината заради нов заем
Автор: Екип Varna24.bg 13:42 / 01.04.2010Коментари (1)1589
© Varna24.bg
Сградата на Община Варна ще бъде ипотекирана срещу нов заем, който местните управници възнамеряват да изтеглят. Домът на общинската администрация и местния парламент ще бъде заложен срещу нов заем в размер на 35 млн. лева, съобщиха източници близки до местната власт.

За целта се подготвя смяната на статута на 15-етажната сграда - от публична общинска в частна общинска. За да стане това обаче е нужно решение на Общинския съвет, което да бъде одобрено от поне половината общински съветници. Срокът за изплащане на кредита ще е пет години. Банката, от която ще бъде изтеглен, ще бъде избрана чрез конкурс.

Заложените в бюджет 2010 приходи ще се окажат недостатъчни за планираните от местната власт улични ремонти. Свежите финанси пък ще бъдат вложени в асфалтирането на улици.

Според Наредбата за общинското имущество придобиването, управлението и разпореждането със собствеността на общината се извършва под прякото ръководство и контрола на Общинския съвет. Кметът на Общината и районните кметове управляват имотите, предназначени за осъществяване функциите на Общинския съвет и общинската администрация, както и контролират управлението на имотите - общинска собственост, съвместно с местния парламент. Имотите се използват съобразно предназначението им и за нуждите, за които са предоставени. Предоставените имоти и вещи не могат да се преотстъпват за ползване, да се ползват съвместно по договор с трети лица, да се отдават под наем или да се пренаемат, освен в случаите, предвидени в закон, се посочва в общинската наредба, която е съобразена със Закона за общинската собственост.

Това няма да е единственият заем, който общинската управа ще изтегли тази година. С приемането на бюджет 2010 местният парламент одобри тегленето на облигационен заем в размер на 6 милиона евро, който ще бъде изплащан в продължение на десет години. Заемът е предназначен за финансиране на няколко инфраструктурни проекта.

15-етажното здание на бул."Осми приморски полк" 43 е един от символите на морската столица. Разполага и с подземни етажи, на които има ресторант и паркинг. Емблематичната сграда дълги години изпълняваше функцията и на партиен дом.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Можете ли да познаете коя банка ще спечели конкурса за въпросните заеми.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: