Искат час по плуване в училищата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 26.02.2010
938
„И тази година ще има проблеми с водните спасители. БЧК ги обучава, те получават диплома и започват да работят в други страни заради по-високото заплащане - каза шефът на БЧК Христо Григоров. - На 5 март във Варна на национална среща за водоспасяването ще предложим на правителството възвръщането на дисциплината плуване в училищата." Две трети от кандидатите за водни спасители не могат да плуват, ставало ясно на изпитите. И до момента концесионери на плажове използват спасителите и за сервитьори, и за чистачи, напомни Григоров. „Много трябва да се прави по лицензирането им, и то преди летния сезон", каза още Григоров. Според него БЧК е най-голямата неправителствена организация.

10 000 часа безвъзмезден труд на доброволци към БЧК - Добрич, отчете председателят на регионалния съвет на организацията Любомир Сивков на общото събрание на милосърдната организация. Те са 440, а членовете - 4855. В младежката организация членуват 145 деца, а доброволците са повече от 460. През тази година организацията работи в рамките на кампанията "Светът е наш, ти си на ход", подчерта в мултимедийното представяне на доклада си Сивков. Динамизъм се забелязва в общинските организации. Най-голяма е добричката организация с 2143 души. Сивков благодари на кметовете на Каварна и Тошево, където са първите изнесени офиси на БЧК в региона. Водят се разговори за откриване на клубове в Балчик и Тервел.

Григоров, който участва в работата форума, даде висока оценка на добричката червенокръстка организация и на прилива от младежи към БМЧК. "Навсякъде се увеличават симпатизантите ни, а младежката организация се явява алтернатива на всичко негативно в живота ни - изтъкна Григоров. - Това е симптоматично и за други общини."

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).