Искат да строят подземен паркинг близо до Катедралата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:09 / 06.12.2012
1544
Общинските съветници от комисията по архитектура разгледаха инвестиционно намерение за изграждането на подземен паркинг в централната част на Варна. В писмото, което е адресирано и до кмета Кирил Йорданов, фирмите посочват, че преди да пристъпят към значителни разходи по проекта се нуждаят от потвърждението на Община Варна. Тя трябва да приеме идеята за изграждането на такъв паркинг във въпросния район, за да се продължи предпроектното проучване.

Обмислят се някои възможности за изграждането на паркоместата. Предложенията, направени от консорциума са подземния паркинг да бъде изграден близо до Катедралния храм, под бул. "Мария Луиза", Владислав Варненчик" и/ или под градините или пешеходната зона на посочения район.

В писмото е приложен идеен проект за най-малко 400 паркоместа. Окончателният вариант къде ще е разположен паркинга зависи от резултатите на инвестиционното и техническо проучване, анализа на подземния кадастър и физическите подземни пречки, като елементите на подземната инфраструктура-ток, газ, вода, телефонни линии и др.

Фирмите посочват, че за да започнат предпроектното проучване за паркинга на концесия трябва да се изработи задълбочено проучване на търсенето, което да бъде осъществено от реномирана трета фирма. Това ще послужи и за препоръчителния размер на паркинга.

Местните депутати разгледаха писмото и дадоха положително становище. Общинският съветник от група "СДС- Демократичен алианс" Желез Железов каза, че в морската столица има голям недостиг на паркоместа. Според него това е едно добро решение на проблема. Железов добави, че трябва фирмите да продължат да проучват и ако се осъществи този проект то той би бил единствено в плюс на варненци.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).