Искат данъчен полет и на палатите край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:22 / 03.10.2010
8622
Данъчен оглед от птичи поглед и за баровците с изнесени резиденции по морето ще поискат от властта варненци, организирани в няколко неправителствени сдружения.

Машина на правителственият отряд 28 да бъде предоставена за морски обиколки по въздух над луксозните предградия, заключени между Варна и курортите Св. Константин и Златни пясъци, настояват обществените активисти. Според тях, ако заснетите суперлуксозни и скъпи имоти край София - в Драгалевци, Бояна, Симеоново, Панчарево и пр., дават основание в бюджета да се чакат 10 млн. лв. постъпления, то преглед от птичи поглед край Варна щял да отприщи към постната държавна хазна още поне 5 млн. лв. Въздушната данъчна ревизия по Северното Черноморие трябвало да започне от границата на Морската градина с Приморския парк, да премине щателно над местностите Ален мак, Св. Никола, Манастирски рид и да продължи до Златни пясъци под лупа.

Според запознати в зоната над магистралата срещу резиденция "Евксиноград" освен нелегално работещи хотели и баровски бардаци, има улици, които са по-популярни с ВИП-обитателите си -действащи местни политици, служители на закона и представители на духовния елит, отколкото с номерата и административните си имена. По тези адреси живеели доста хора, които щели да изпитат тежки затруднения при доказване произхода на парите, с които са вдигнали палатите си и са трупали екстри по тях.

Източник: vnews


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).