Искат оставката на шефа на комисията по култура

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 27.05.2010
847
Оставката на шефа на комисията по култура към Варненския общински съвет Панко Анчев иска организаторът на Международния панаир на занаятите Веселина Савова. Това стана ясно от съобщение до медиите. Савова отказа категорично да коментира темата с мотив, че ще обяви причините за искането си на среща с медиите днес. На нея щяла да обясни и защо се отказва от финансирането в размер на 25 000 лева, което комисията гласува за арт изложението.

„Г-жа Савова изпрати становище до председателя на Общинския съвет, в което заявява, че се отказва от средствата", каза за „Позвънете" Анчев. Той обясни, че след заседанието на комисията, на което бе утвърдено подпомагането, трябвало да замине служебно в чужбина. Нямал време да окоплектова решението и да го представи на вниманието на шефа на местния парламент Николай Апостолов. Така или иначе смятах да го внеса директно на сесията на Общинския съвет на 19 май. „Преди това обаче г-н Апостолов ме запозна със становището, което обезсмисляше вкарването на решението", разказа Анчев. В становището си Веселина Савова посочвала, че председателят на комисията по култура умишлено не го вкарва на заседание на Общинския съвет. В това няма никаква логика, при положение, че аз гласувах за това подпомагане, заяви съветникът. Той посочи, че искането за оставката му не го притеснява по никакъв начин. „Бих й дал веднага оставката си, ако зависеше от мен", не пропусна да отбележи шефът на комисията.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).