Искат по-висок наем за заведение до вълнолома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 09.10.2012
539
С близо 50 % да се увеличи предвидената наемна цена за заведение за хранене, което е част от спортен комплекс "Приморски" и се намира в близост до вълнолома, гласуваха членовете на комисията по собственост и стопанство на днешно заседание, предаде Дарик.

Първоначално обявената сума в предложението на кмета на Община Варна, което бе разгледано, възлиза на 2 422 лева. Тя касае 427 кв. м. върху, които се простира имотът. Към тях спада сглобяема конструкция от 236 кв. м. Заведението е част от "Приморски", който е общинска собственост и се обхваща общо близо 11 000 кв. м.

Основното предложение на администрацията е за провеждането на публично-оповестен конкурс за отдаване на наем на ресторанта за срок от 5 години. Причината е, че вече е изтекъл срокът на договора с настоящия наемател.

Част от предложените условия обаче станаха причина Андрей Василев от "Нашия град" да поиска провеждане на търг с явно наддаване, а не конкурс. Според него ограничаването на срока за въвеждане в експлоатация до 2 месеца облагодетелства сегашния наемател и ограничава останалите кандидати. Провеждането на търг би премахнало тази възможност, смята Василев.

Той е на мнение още, че предложената цена е прекалено ниска предвид местоположението на обекта и натовареността му. Общинският съветник от "Нашия град" счита, че цена от 4 евро за квадратен метър е по-удачен вариант. Така месечният наем би стигнал около 3 400 лева.

Членовете на комисията приеха предложението на Василев за наем като краен вариант, но не одобриха искането му за провеждане на търг.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).