Искат светофар на кръстовището-убиец до училище "Гео Милев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:33 / 18.05.2010
1867
Над 600 души са се подписали за нов светофар на кръстовището до училището „Гео Милев" и поликлиника „Младост". Причината за искането на гражданите е трагичният случай, при който вчера пешеходка загина вследствие на тежко пътно произшествие. Тя бе блъсната от джип "Мерцедес" с пловдивска регистрация. Жената издъхнала от раните си. Запознати припомнят, че на това място почти всеки месец се случват драматични пътни инциденти. Скоро 11-годишен ученик бе блъснат от лека кола пак на бул. „Република". При друг инцидент била блъсната жена, която се опитвала да предпази детето си.

„Постоянно има инциденти, а шофьорите използват булеварда като скоростна отсечка. Сигнализация няма, а водачите обозначават с ръка желанието си за маньоври." - обясни Халил Бейтулов, който живее в района. Ако община Варна и КАТ не одобрят искането за светофар живущите ще организират протест.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).