Искат търгове за временните преместваеми обекти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 18.03.2010
713
Търгове за бараките във Варна предложи общинската администрация на състава на комисията по търговия и туризъм. Според сега действащата наредба районните кметства всяка година правят схеми за разположението на временните търговски обекти, които после биват гласувани от местния парламент. Администрацията сега иска промени в нормативния документ, според които за всички над 2500 временни обекта ще трябва да се наддава в голяма община. Успоредно с това земята под павилионите да се отдава под наем, а разрешителните за поставянето им да се издават отделно, предвиждат промените. Срокът на действие отново ще е една година.

За да се явят на търговете, мераклиите да стописват бараки първо ще трябва да си платят наема за земята. Съветници коментираха, че централизацията на търговете в общината ще затрудни процеса. Освен това, тъй като всички разрешителни ще се издават от голяма община, ще се отнемат правомощията на районните администрации. Това ще обезсмисли и дейността на действащите 5-членни комисии, които разпределят бараките.

Сезонните обекти също влизат в обхвата на наредбата и ако наредбата бъде променена, масите пред заведенията също ще се отдават на търг. Така могат да бъдат спечелени от някой друг, а не от собствениците на заведенията, коментираха местните парламентаристи. Те решиха да отложат вземането на решение с мотива, че промените в наредбата трябва да бъдат публично оповестени и да престоят 2 седмици на сайта на общината.

Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).