Иван Славков очаква оправдателна присъда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:16 / 22.11.2012
743
Отсъстващ адвокат стана причина делото срещу бившия президент на футболния клуб "Спартак" (Варна) Иван Славков да бъде отложено с няколко часа. Защитникът на единия от общо петимата подсъдими в процеса не се яви на насроченото тази сутрин във Варненския окръжен съд заседание, на което трябваше да започнат пледоариите, предаде Дарик.

Заради служебни ангажименти в съдебната зала не можа да присъства Тодор Касабов, който представлява Янко Колев. Клиентът му отказа да бъде защитаван от резервния адвокат.

От прокуратурата заявиха, че ангажиментите на Касабов не са уважителни, докато адвокатите на останалите подсъдими също поискаха отлагане на делото. В крайна сметка съдия Петър Митев насрочи следващото заседание за 14 ч., когато ще стане ясно дали пледоариите ще започнат.

Отсъстващият адвокат Касабов днес е зает с извършване на оглед и разпит на свидетел по досъдебно производство. На 23 ноември, когато делото срещу Иван Славков по график продължава, той трябва да се яви на процес в Пазарджик. За него обаче е бил уведомен няколко дни, след като вече е бил насрочен процесът във Варненския окръжен съд.

Недоволство от решението на съдия Митев изрази извън съдебната зала адвокат Бранимир Балачев, представляващ Иван Славков.

"Това е поредното погазване на закона. Интересни неща ще чуете следобед - правим искания, най-вероятно за отводи, заради това поведение. Това е най-малкото 10-то - 15-то нарушение. Не очакваме кой знае какви изненади при прочитането на присъдата. За нас тя е написана много отдавна и то не тук", коментира Балачев. Неговият клиент също изрази съмнения в съдебния състав, но добави, че очаква да бъде оправдан.

"На мен ми си иска по най-бързия начин да приключи делото. Близо три години и половина то се точи в съдебна фаза и е крайно време да приключва. Начинът, по който се развива процесът и прокурорите го водят, изходът с този съдебен състав е предначертан на тази инстанция. Очаквам оправдателна присъда, за да надделее разумът в последния момент", заяви Иван Славков.


Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
14.05.2015 В Бургас потвърдиха присъдата на престъпната група на Иван Славков
12.02.2015 Делото срещу престъпната група на Иван Славков се пренесе в Бургас
14.01.2014 Апелативният съд не даде ход на делото срещу престъпната група на Иван
Славков
13.01.2014 Над 3 ч. съдът изслушва искания на защитата по доказателствата по делото срещу групата на Славков
13.01.2014 Славков поиска от съда разпит на около 20 души
13.01.2014 Делото срещу престъпната група на Иван Славков започна на втора инстанция
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).