Иво Бонев: Натискът върху производителите, понижава качеството на хляба във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:22 / 04.01.2013
932
Председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите във Варна Иво Бонев заяви, че в момента цените на заводския хляб в града варират в много широки граници от 56 стотинки до 1 лев и 15 стотинки. Причината е в търговските вериги, които оказват силен натиск върху производителите на хляб и тестени произведения за определяне на по-високи цени.Според Бонев, това води до производството на по-некачествен хляб и закуски от некачествено брашно и палмови мазнини,което е и опасно за здравето на потребителите. Във Варна работят над 500 хлебопроизводители,а заедно с останалите производители в сладкарството и заведенията за хранене,броят им надхвърля 10 000. Според Бонев положителен ефект върху качеството в бранша оказват проверките на Българската агенция за безопасност на храните.

Източник: радио Варна

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Скандал избухна в общинския билдинг на Варна
Ще се задържи във Варна и утре облачно време
Катастрофа затрудни движението по АМ "Хемус" към Варна
Затвориха ул. "Кирил Шиваров" във Варна заради мач
580 години от битката при Варна: Парк-музей "Владислав Варненчик"...
Във Варна: Проведоха се информационни срещи за внедряване на асис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).