Избираме храната по цена, не по качество

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 05.12.2008
832
Българинът все още има ниска култура на хранене. Това заяви варненският топготвач Ивайло Петров. Той стои в основата на кухнята на „Най-добрия ресторант за 2008 г." според Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според Петров сънародниците се съобразяват повече с цената, отколкото с качеството на предлаганите продукти. Готвачът съветва по празниците да се набляга на биопродукти, макар те да струват по-скъпо. Морски дарове, пиле и салати били сред предпочитаните храни във варненските ресторанти. „При нас кризата все още не се усеща", заяви мениджърът на „Модера" Иван Алексиев. Въпреки стагнацията съгражданите ни не се лишавали от удоволствието да отидат на бар или да похапнат навън от дома. „Лоялни клиенти са", посочи Алексиев. Двамата с Петров поднесоха любопитни рецепти за ястия, някои от които се приготвят под вакуум. При температура от 78 градуса по Целзий телешкото се пече в торбичка близо 14 ч., но по този начин запазва всички сокове и аромати, които се губят при обикновеното печене.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).