Избраха новия шеф на Адвокатския съвет във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 04.02.2013
1530
Адвокат Юлиян Георгиев е новият шеф на Адвокатския съвет във Варна. Това стана ясно около полунощ, когато комисията по избора с председател Мария Тодорова приключи с броенето и предаде протоколите.

Юристът спечели на балотажа с 349 гласа пред опонента си Бранимир Балачев, който събра 114. Двамата фаворити бяха излъчени миналия уикенд в битка с колегите си Кремена Маринова, Фанка Димитрова и Валентин Цветков.

"Варненската колегия отново се оказа на висота, адвокатите разбраха сериозността на избора", коментира досегашният шеф на Адвокатския съвет Димитър Петров. В неделя до урните в зала "Пленарна" на общината са отишли 478 юристи, като гласуването е приключило десетина минути преди 17 ч.

Освен шефското място в колегията, са избрани 26 делегати за общото събрание, което ще гласува в края на февруари за Висш адвокатски съвет. За първи път гласуването бе тайно. Ръководител на дисциплинарния съд на варненските адвокати е Росен Димитров, избран в конкуренцията на Мадлен Левон. 14 души попълниха местата в контролния орган. Кандидатите бяха 48.

14 юристи заеха местата си в Адвокатския съвет, като за честта се бориха съответно 47 души. В контролния съвет от 5 юристи също е попълнен, като за местата там се състезаваха 14 души. Те ще изберат свой шеф помежду си.

Варненската адвокатска колегия е втора по численост след софийската. Вписаните юристи са 1040, като 400 са мъжете, а 640 - жените. Според досегашия й ръководител Димитър Петров избирателната активност в неделя е била необичайно висока.

Юлиян Георгиев ще заеме ръководния пост, ако в 7-дневен срок няма обжалване на избора му. Юристът е роден на 23 април 1954 г. в Шумен. През 1970 г. завършил право в СУ "Кл. Охридски". 15 г. е бил прокурор във Варненската районна прокуратура и Варненската окръжна прокуратура. През 1993 г. започва работа като адвокат. Женен, с две дъщери, по-голямата от които върви по професионалните стъпки на баща си. Съпругата на Юлиян Георгиев е лекар.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).