Избраха председателя на ОбС Варна за шеф на НАДПОС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 15.06.2008
1224
Председателят на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов беше избран за шеф на УС на Националната асоциация на действащите председатели на Общински съвети /НАДПОС/. Общото събрание на организацията се проведе в петък в Пловдив. По устав събранието гласува членовете на УС, а впоследствие те избират председател. Кандидатурата на Гуцанов е била единствена и одобрена с пълно мнозинство от новоизбрания УС. За негови заместници в петък са избрани председателят на ОбС-Смолян адв. Иван Апостолов и председателят на ОбС-Шумен Даниела Русева.
Номинацията на варненския шеф на местния парламент е направена от членовете на стария УС. Мандатът  е четиригодишен. „Нужно е председателите на Общински съвети да работят съвместно с кметовете. Трябва да има пълно взаимодействие между тях, респективно между администрация и съвет, за да може общините да вървят напред. Противопоставянето между двете страни е грешка. За да има просперитет те трябва да са равнопоставени, да се уважават и да работят заедно", каза Гуцанов. Пред колегите си той пое ангажимент да действа и за пълно взаимодействие между Асоциацията на председателите и Националното сдружение на общините в България. През май шефът на ОбС-Варна беше избран за член на УС на НСОРБ.  На практика той е първият председател на НАДПОС, който е и член на управителното тяло на сдружението. Веднага след избора в петък Гуцанов разговарял с Дора Янкова, председател на НСОРБ. Двамата се договорили за бъдещи общи действия в различни направления.

Първото работно заседание на новия УС на Асоциацията на действащите председатели на Общински съвети ще бъде в началото на юли във Варна. Председателят на ОбС-Варна и кметът Кирил Йорданов, съвместно с Националното сдружение на общините, ще бъдат и домакини на общото събиране на шефове на местни парламенти през октомври край морето.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).