Избраха представители на Област Варна в съвета на Североизтока

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:50 / 29.10.2008
541
Заседание на Областния съвет за развитие на Варненска област се проведе днес в Областна администрация - Варна. След гласуване бяха избрани петима представители в Регионалния съвет за развитие на Североизточен район. Най-много гласове получи кметът на община Провадия инж. Георги Янев, следван от Веселин Василев - кмет на община Вълчи дол, Емил Дичев - кмет на община Белослав, Борислав Натов - кмет на община Долни Чифлик и Атанас Кузев - кмет на община Девня. Избрани бяха и петима заместници на представителите в Регионалния съвет, които са представители на съответните общински съвети.

Регионалният съвет за развитие е орган за провеждане на държавната политика за регионално развитие с съответния район. До момента от Областния съвет за развитие имаше двама представители - Областният управител и кмета на община Аксаково. След промените в Закона за регионалното развитие, (чиито правилник за прилагане бе обнародван в Държавен вестник в броя на 12.09.2008 г.), представителите са общо шест - Областният управител и петте кмета избрани след гласуване днес.

Като втора точка от днешното заседание бе актуализиран състава на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).