Избраха журито за награда "Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:04 / 01.03.2013
881
Писателят Ангел Дюлгеров, музикантът Страцимир Павлов, художникът Николай Русев, актьорът Стоян Радев, архитект Борислав Игнатов, журналистът Христо Гинев и директорът на ТМПЦ и председател на комисията по култура Даниела Димова ще бъдат в журито за удостояване с награда "Варна".

Представителите на 7-членното жури бяха одобрени от ресорната комисия към местния парламент. Всеки от тях ще отговаря за категория с собствената си сфера, предаде Дарик.

"Това са изтъкнати творци, които през миналата година са били отличени с награда "Варна" и с особени постижения с областите, в които работят", подчерта Даниела Димова.

Подаването на заявленията за отличие за ярки постижения в културата ще приключи на 31-ви март. През април журито ще отсее кандидатурите.

Броят на областите за присъждане на наградите е 9 - литература, изобразителни изкуства, театър, музика, опера, танц, кино, архитектура, журналистика. Според статута, самите кандидати за награда "Варна" нямат право да се номинират сами. Едно и също лице не може да бъде номинирано едновременно за големия приз, или за някои от деветте раздела на наградата.

Голямото отличие се дава еднократно на един и същ творец. При липса на изключителни постижения голямата награда "Варна" не се присъжда. Статутът за присъждане на наградата датира от 2004-та година. До момента е променян два пъти - през 2005-та и 2007-ма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).