Издадоха наръчник за родители-роми във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:07 / 19.11.2012
1064
Асоциация "Човешки права-стъпка по стъпка" издаде "Пътеводител за родители "Опознай света на детето...и му помогни". Наръчникът, разработен от експерт-психолог, представя основната информация, която родителите трябва да имат, за да могат да се включват ефективно в подготовката за училище на своите деца и в училищния живот като цяло.

Темите, засегнати в наръчника се базират на предварителни дискусии, които екипът проведе с училищни ръководства, педагози в начален курс, представители на НПО, които работят по проблемите на ромското малцинство в град Варна. Целта на наръчника е да се повиши осведомеността на родителите от ромски произход за същността на учебната система и нейните елементи, с което да се подобри комуникацията им с педагогическия персонал.

Наръчникът е разработен и издаден в рамките на проект "Наръчник в помощ на родители - роми "За нашите деца- с любов и грижа" по Общинска програма за образователна интеграция на децата и учениците от различни етнически групи и в неравностойно социално положение в Община Варна. Копие от наръчника всички желаещи могат да получат в офиса на Асоциация "Човешки права-стъпка по стъпка".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).