Издръжката на студент в медицинския с 3700 лв. нагоре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:54 / 28.05.2009
563
Преди години издръжката на студент по медицина за една година беше от порядъка на 5700 лв., а днес тя вече е 9400 лв. Премиерът Сергей Станишев допълни още пред аудиторията от студенти на Медицинския университет във Варна, че промените към по-добро били видни. Бъдещите медици запитаха премиера кога ще има пари за ремонтирането и на второто общежитие на тяхното учебно заведение. В отговор обстойно им бе обяснено, че у нас има 150 студентски общежития, за които през 90-те години не са отпускани никакви средства за ремонти.

"От 2 години обаче говорим за модернизация и всяка година се отпускат по 50-60 млн. лв. за цялостен ремонт на студентски общежития". Премиерът смята още, че не е полезно да се закрепостяват младите хора у нас. Думите му бяха по повод на зададен въпрос какво се прави за връщането на излезлите от страната млади хора и за реализацията на завършващите висшисти. "Втората по големина студентска общност в Германия след китайската е на българските студенти", допълни Станишев и уточни, че доброто образование и работата са двете важни причини младите специалисти да остават у дома. Съветът му към младите бе да бъдат упорити и да постоянстват в амбициите си.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).