Изгониха стършели, настанили се край детска площадка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:42 / 25.05.2010
852
Три дънера със стършели са премахнали от Морската градина на Варна служителите на „Гражданска защита" във Варна. Това каза инж. Димитър Митев, експерт в „Гражданска защита" в града. Той обясни, че гнездата са били в близост до детска площадка. Екипите са успели да разчистят дънерите и сега активността на стършелите намалява.

Експертът в дирекцията добави, че през изминалите дни екипите са имали и сигнали за агресивни пчели, като някои от сигналите са били в общините Долни чифлик и в село Любен Каравелово, където е имало и доста нахапани хора и дори убити животни. Митев подчерта, че в момента пчелите се роят и е нормално да бъдат активни, необичайно обаче е поведението им, което той определи, като агресивно. Според него това вероятно се дължи на резките смени на времето. Митев добави, че пчелите в никакъв случай не трябва да се убиват.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).