Изгорени бебета берат душа във Военноморска болница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:12 / 14.12.2011
1079
Две дечица на по годинка и няколко месеца лежат в реанимацията на Военноморска болница с по около 20% изгаряния, съобщи дежурният лекар от клиниката по термична травма. Едното от хлапетата пострадало от вряла свинска мас, а другото - от гореща вода. Още три хлапета са настанени в клиниката по изгаряния с рани от горещи течности.

Във всички случаи става дума за битови инциденти по невнимание. Едно от хлапетата - на 2,8 г., бягало напред-назад в кухнята край майка си, докато жената приготвяла храната. Сложила тиган с олио на печката, за да пържи месо, но детето, без да иска, бутнало съда и сгорещената мазнина се изляла по главата и лицето му.

Единични са случаите, в които пациенти попадат в болницата заради изгаряния от неизправни газови бутилки или повредени контакти, които в някои случаи буквално гръмват в ръцете на собствениците си. Лекарите и пожарникарите напомнят, че във връзка с предстоящите празници и захлаждане на времето трябва да сме по-бдителни по отношение на отоплителните уреди - да проверяваме тяхната техническа изправност и да не ги оставяме включени без надзор.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).