Изграждат два нови парка в "Младост" и "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 02.12.2013
1510
До няколко седмици Варна ще има компенсаторна програма за зелените площи, разкри кметът Иван Портних. По негови думи в града има механизми, според които инвеститорите са длъжни да засаждат по-голям брой дървета от отсечените заради строителни дейности, които обаче не се спазват.

Градоначалникът подчерта, че приоритет за общината е опазването на околната среда, заради което се полагат усилия като намаляване на вредните емисии с новите автобуси, въвеждане на електронни услуги и пестене на хартия, разработване на стратегия за разделно събиране на отпадъци, опазване на Морската градина, съобщава Дарик.

Предстои да бъдат изградени два нови парка в кварталите "Младост" и "Владиславово", съобщи още кметът. Все още се уточняват терените, където да бъдат разположени.

Като част от програмата на общината за опазване на околната среда Портних посочи и работата по проекта за изграждане на помпена станция на "Акациите", тъй като съоръжението е строено през 80-те години, а от реализацията на проекта зависи чистотата на морската вода. Крайният срок за неговото приключване е 1 октомври 2014 година. Към финал върви и работата по дълбоководното заустване на "Златни пясъци". Към момента вървят дейности по документалната част, разясни Портних.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).