Изграждат велопаркинги на оживените места във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
11:53 / 31.03.2012
2921
Изграждане на велосипедни паркинги в близост до училища, университеи, институции и спирки на градския транспорт е една от дейностите, предвидени в проекта "MOBISEC - мобилни инициативи за устойчиви европейски общности". Той цели да се повиши използването на устойчивите модели за транспорт чрез подобряване инфраструктурата на транспортната мрежа. Партньори в инициативата са община Мурсия (Испания), гр. Олдъм (Англия) и Черноморска регионална агенция за управление енергията (България), в сътрудничество с община Варна. Проектът е на стойност 1 187 850 евро и се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Дейности в областта на градската мобилност" на Генерална дирекция "Енергия и транспорт" на ЕК и е с продължителност от 36 месеца. Ще бъдат изградени и системи за сигурност за паркираните частни велосипеди и тези, отдадени под наем.

Конкретните дейности, залегнали в проекта, включват и безопасността на велосипедистите и пешеходците. Ще се създаде интернет портал за устойчива мобилност, в който ще има списък на градските маршрути, които са безопасни за колоездачите. Ще бъдат изградени и пътни сигнализации, които да повишат безопасността.

В рамките на проекта ще се проучат и връзките между различните видове транспорт и възможностите им за свързване с движение на велосипеди. Гражданите също ще участват в инициативата, като се сформират работни групи със заинтересованите страни, които да изказват мнения и предложения.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).