Изключително важна промяна стартира във Варна. Свързана е с първолаците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:38 / 08.03.2024
2689
Близо 400 нови адреса да бъдат добавени към системата от правила за прием на първокласници, гласува на днешното си заседание комисията по наука и образование към местния парламент. Става дума за новорегистрирани адреси в общината – основно в крайните квартали на Варна, няколко местности, сред които Ментеше, Планова, Боровец-Север, Кочмар, Акчелар, както и във варненските села Звездица, Тополи и Константиново. Допълненията се правят, тъй като адресът на детето е водещ критерий при прием в първи клас. Учениците, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на училището, получават най-много точки при кандидатстване.

На днешното заседание стана ясно също, че е стартирала процедурата по номиниране за удостояване с награда "Варна“ за 2024 г. Съгласно приетите статути в експертните комисии за оценка на предложенията в сферата на науката и висшето образование и в сферата на предучилищното и училищното образование се включват по трима представители на ПК "Наука и образование“.

По правило начело на експертните комисии в двете сфери е председателят на ПК "Наука и образование“ Владислав Бакалов. В работата на двете комисии ще се включи и общинският съветник София Колева. Нейните колеги Жечка Георгиева и Давид Киркоров бяха избрани за членове съответно на комисията за оценка на предложенията в сферата на науката и висшето образование и на тази в сферата на предучилищното и училищното образование.

Съветниците бяха запознати и с отчет на дейността на комисията в периода от началото на мандата до 1 март 2024 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ЦИК: Един и същи състав на комисия ще произведе двата вида избори...
Благомир Коцев за важността на районни кметове
Супер новина за шофьорите във Варна! Касае целия уикенд!
Внимание! БДЖ с важни промени за влаковете от и до Варна 
"Време е за възраждане", призоваха от партия "Възраждане" във Вар...
Николоски: България приема македонските аргументи за жп линията п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).