Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Излезе изключително важна информация за стотици родители и ученици във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:27 / 01.08.2024Коментари (2)10057
©
Всички училища във Варна ще започнат учебната година 2024/2025 г. в собствените си сгради, а планираните ремонти ще започват поетапно след предварително изчерпателно информиране на обществеността поне два месеца преди началото им. Това стана ясно по време на координационна среща между кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по образованието Павел Попов и директори на училища, където се предвиждат строително-ремонтни дейности.

Припомняме, че това са четири варненски училища - ОУ "Васил Друмев", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св Кирил и Методий". Припомняме, че родителите на едно от тези училища набелязаха преди месец важен проблем, с който ще се сблъскат - вижте ТУК

Срещата е част от поредицата координационни срещи, които се провеждат с училищните ръководства и администрацията във връзка с процеса по изпълнение на проектите за нови сгради и ремонти на училища по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). В разговорите, веднага след приключване на лятната ваканция, ще бъдат поканени и представители на училищните настоятелства и обществените съвети, за да се координират оптимално добре усилията и всички страни да се навреме и достатъчно добре информирани.

Кметът подчерта, че за него децата на Варна, родителите им и учителите трябва да имат пълно спокойствие и информация, че всички детайли около преместването на училищата заради ремонтите ще са координирани със заинтересованите страни и са взети най-добрите решения.

Заместник-кметът Павел Попов подчерта, че директорите и родителите ще са първите информирани, когато има готовност за реално започване на строителните дейности. Ръководствата на училищата бяха уверени от кмета, че линейните графици на изпълнителите на ремонтите ще бъдат предоставени на училищата достатъчно време предварително, за да се задействат своевременно плановете за преместване.

Община Варна спечели финансиране от над 50 млн. лв. за нови сгради, пристройки, ремонти и мерки за енергийна ефективност за училища и детски градини по НПВУ, които трябва да са готови до около средата на 2026 г. Мащабните инвестиции ще допринесат за разширяване, модернизиране и конкурентност на училищната база в Морската столица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.08.2024 г.
0
 
 
действа като някой подмазвач. да се хареса че иначе кинтите ще спрат
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Млада жена е намерена мъртва в апартамента си в Шумен, има данни за насилие
Лято 2024
Избор на български еврокомисар
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: