Излезе изключително важна информация за стотици родители и ученици във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:27 / 01.08.2024
10208
Всички училища във Варна ще започнат учебната година 2024/2025 г. в собствените си сгради, а планираните ремонти ще започват поетапно след предварително изчерпателно информиране на обществеността поне два месеца преди началото им. Това стана ясно по време на координационна среща между кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по образованието Павел Попов и директори на училища, където се предвиждат строително-ремонтни дейности.

Припомняме, че това са четири варненски училища - ОУ "Васил Друмев", ОУ "Добри Чинтулов", ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Св. Св Кирил и Методий". Припомняме, че родителите на едно от тези училища набелязаха преди месец важен проблем, с който ще се сблъскат - вижте ТУК

Срещата е част от поредицата координационни срещи, които се провеждат с училищните ръководства и администрацията във връзка с процеса по изпълнение на проектите за нови сгради и ремонти на училища по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). В разговорите, веднага след приключване на лятната ваканция, ще бъдат поканени и представители на училищните настоятелства и обществените съвети, за да се координират оптимално добре усилията и всички страни да се навреме и достатъчно добре информирани.

Кметът подчерта, че за него децата на Варна, родителите им и учителите трябва да имат пълно спокойствие и информация, че всички детайли около преместването на училищата заради ремонтите ще са координирани със заинтересованите страни и са взети най-добрите решения.

Заместник-кметът Павел Попов подчерта, че директорите и родителите ще са първите информирани, когато има готовност за реално започване на строителните дейности. Ръководствата на училищата бяха уверени от кмета, че линейните графици на изпълнителите на ремонтите ще бъдат предоставени на училищата достатъчно време предварително, за да се задействат своевременно плановете за преместване.

Община Варна спечели финансиране от над 50 млн. лв. за нови сгради, пристройки, ремонти и мерки за енергийна ефективност за училища и детски градини по НПВУ, които трябва да са готови до около средата на 2026 г. Мащабните инвестиции ще допринесат за разширяване, модернизиране и конкурентност на училищната база в Морската столица.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).