Изложба на изящни писани яйца в "Галерията на ЕВА"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:44 / 19.04.2011
669
Асоциация "Да съхраним жената" заедно с ЦСРИВЖ "Импулс" откри благотворителна Великденска изложба - базар в "Галерията на ЕВА" на ул. "Македония" 25. В изложбата са включени произведения изработени от възрастните жени на Центъра. Художничките от групата по Арттерапия зарадваха всички с изящни писани яйца, ръчно изработени картички и рисувани чинии и картини и украшения. Групата по плетене показа фини калъфчета за яйца, пиленца и панерчета. Любителките на цветята изработиха икебани и венци от свежи цветя с великденски мотиви украсени с малки шарени яйчица. Близо месец жените подготвяха с много любов и старание своите творби, средствата от чиято продажба ще бъдат предоставени на нуждаещи се деца от Варна. 

По традиция по време на тържественото откриване на изложбата Калояна Димитрова връчи стипендия на младия певец Желяз Колев от СОУДНЗ "Проф. д-р Иван Шишманов". Стипендията е част от ежемесечното възнаграждение на г-жа Димитрова като общински съветник, което тя изцяло дарява на Асоциацията. С паричната награда талантливо момче ще използва да подпомогне участието си в музикални и спортни конкурси.

Желаещите да се насладят на творчеството на възрастните жени могат да направят това до 21 април в "Галерията на ЕВА", съобщи д-р Йорданка Ненчева председател на Асоцияция "ДА СЪХРАНИМ ЖЕНАТА".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).