Изработват в Монетния двор почетните награди на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 05.02.2009
461
3 вида почетни награди на Варна - реверни знаци и карти за легитимиране към тях, ще се изработят в Монетния двор на страната, обяви на редовния си брифинг кметът Кирил Йорданов. Той се надява отличията да бъдат готови до няколко месеца, за да бъдат връчени на 24 май. Заедно с нагръдните знаци удостоените личности ще получат и карти, които предлагат различни бонуси на своите притежатели. Отличените ще имат право да ползват безплатно градския транспорт и библиотечния фонд на Варна, да посещават музеите и спортните обекти. Картите ще им осигуряват и безпрепятствен достъп до общинската администрация навсякъде на територията на общината, пояси градоначалникът.

Той изтъкна, че от 1984 г. насам награда "Варна" е била присъдена на 262-ма души, но реално е връчена на 243-ма от тях, тъй като останалите са починали. Най-много са отличените в сферата на културата - 130, следват наградите в областта на образованието - 117, и на науката - 15.

Със званието "Почетен гражданин" са били удостоени 34-ма души, като награди се връчват на 26-ма от тях. 21 души са отличени с почетен знак с лента на кмета. Наградата се присъжда от 4 години насам.

По данни на Държавната агенция за закрила на детето Варна е на първо място сред 21 общини в страната по относителен дял на регистрирани деца с изявени дарби - 22,5%. София остава на второ място (21 на сто), припомни кметът.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).