Изтича срокът за месечните декларации на фирми по Закона за ДДС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:20 / 12.03.2009
714
9 562 фирми от общо 14 363, регистрирани по Закона за ДДС, подават по интернет месечните си справки-декларации по ДДС в Териториалната дирекция на НАП - Варна, съобщиха от приходното ведомство. За същия период на миналата година това са направили 6 521 от общо 11 507 регистрирани по ЗДДС дружества.

В събота (14 март) изтича и срокът, в който регистрираните по ЗДДС фирми трябва да подадат ежемесечните справки-декларации по ДДС за февруари. От НАП напомнят, че на 14 март се отработва почивният 2 март. Онези, които пропуснат срока за подаване на декларациите, подлежат на санкциониране. Предвидените в Закона за данък върху добавената стойност наказания са глоба или имуществена санкция в размер от 500 до 10 000 лв.

От НАП напомнят също, че на 14 март изтича и срокът за подаване на VIES-декларациите от регистрирани по ЗДДС фирми, които са извършили доставки в рамките на страни от ЕС или доставки като посредник в тристранна операция за данъчния период месец февруари.

Подаването на ДДС-декларациите по интернет изисква наличието на електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв, те могат да упълномощят човек, който притежава електронен подпис да подаде декларацията от тяхно име.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по интернет, допълват от приходната агенция. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП могат да бъдат намерени в интернет страницата на агенцията - www.nap.bg.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).