Извадиха трима удавници на Трета буна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:04 / 20.06.2011
1004
На косъм от смъртта заради тежка алергия този уикенд бе 7-годишно момченце. То било заедно с майка си на яхтеното пристанище на Златните, когато внезапно получило тежка алергична реакция. За секунди ларинксът му отекъл, заради което детето едва си поемало дъх. Майката веднага извикала най-близкия спасител, който пък сигнализирал дежурния медицински екип на Диагностично-консултативния център "Св. Клементина". Лекарите били урбазон и дали кислород на малчугана. След бързата намеса хлапето е стабилизирано, но оцеляването му е било въпрос на минути, коментира шефът на ДКЦ-то д-р Иван Иванов.

От удавяне в събота следобед били спасени трима души. Те плажували на Трета буна във Варна. Най-тежко е било състоянието на 53-годишен мъж от село Кичево. Той е бил включен на системи с медикаменти и кислород. Още на плажа медицинските екипи успели да го стабилизират. Заедно с него спасители и лекари се погрижиха и за 9-годишно момче и 45-годишна жена. Спасителите веднага са се намесили, като бързо са ги извадили от водата. Жената и момчето са били повече с уплаха, отколкото с опасност за живота, коментира д-р Иванов. В неделната сутрин тревога на екипите на Централния плаж създала и 72-годишна жена, която получила инсулт на пясъка. Оказана й е спешна помощ и е отведена в болница за изследвания и лечение.

И тази година плажуващите във Варна и курортите могат да разчитат на адекватната грижа на спасителите и медицинските екипи, които след години съвместна работа имат перфектна колагорация.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).