Известна варненска поетеса гостува на Областна администрация

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
15:57 / 06.03.2024
1561
В навечерието на пролетта и в предверието на празника на жените Областна администрация – Варна покани своя екип и приятели на среща с поезията на Елица Виденова. Ели е автор е на 7 поетични книги, а стиховете от книгата "Яж ябълки и си мълчи“, които представи пред избраната публика, са й донесли награда "Варна“ за литература през 2013 г.

Бардът Асен Масларски изпя под акомпанимента на своята китара едни от най-красивите стихове на Елица и дори я провокира самата тя да изпее свой текст. Това си беше световна премиера за Елица Виденова.

Събитието, предназначено за всички ценители на красивото слово, бе под наслов "Когато във Рая те пусна, яж ябълки и си мълчи!". Насладихме се на един умален вариант на музикално-поетичния спектакъл "Бряг за завръщане", препратка към финала на едноименното стихотворение и заглавие на една от стихосбирките на Ели, която продължава да вярва, че не омразата, а любовта е движещата сила на живота ни

Елица Виденова има десетки публикации в местния и централния печат, както и в редица антологии. От 1998 г. е член на Съюза на българските писатели, член е на Международната академия на писателите (МАП) и Съюза на българските журналисти. Печелила е награди от регионални и национални конкурси за поезия, сред които националният конкурс за млади поетеси на името на Дора Габе през 1996 г. Стихотворенията й са превеждани и публикувани в престижни задгранични литературни издания на руски, украински, френски, полски, македонски, арабски, албански език. Има 25-годишен стаж като телевизионен и радиожурналист и редактор в БНТ, БНР, БТА и други електронни медии, и солиден управленски и административен опит. Била е директор на БНТ – Варна, и директор на БНР – Радио Варна. От 2017 г. е ръководител сектор "Връзки с обществеността“ в Икономически университет – Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).