Иззеха голямо количество спортни стоки-менте от Колхозния пазар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 25.05.2010
837
Операция за противодействие на разпространяването на нелегални стоки, обозначени със знаците на известни търговски марки проведоха служители на сектора "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" - ГДОБ и колегите им от Варна.

Акцията е предприета по сигнал на Патентното ведомство на България. Проверени са над 10 търговски обекта на Колхозния пазар в центъра на Варна. В хода на полицейските действия са иззети над 3000 спортни артикула, неправомерно обозначени със запазените търговски марки на "Адидас", "Пума" и "Найк". Стоката е била предназначена за продажба на български и чуждестранни туристи, посетители на курортния град. Предотвратените щети на правоносителите са за около 400 хил.

Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства по чл.1712 Б от НК за престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост, които се наказват с лишаване от свобода до 5 г..

Системните действия на ГДБОП за противодействие на организираната престъпност в тази област са в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие на Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).