КАТ засилва контрола около училища и градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:21 / 30.05.2009
603
Засилен полицейски контрол ще упражнят служителите на КАТ във Варна около училищата, които се намират в близост до основните пътни артерии, детските площадки и подходите към Морската градина и плажовете. Това съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Ради Радев по повод стартирането на традиционната акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". Началото й е 1 юни.

"Проблемите по безопасността на движението са проблеми на цялото общество. Наложително е абсолютно всички държавни органи да се включат в борбата за намаляване на катастрофите. Едва тогава би могло да има положителен резултат", категоричен бе Радев. Той добави, че за недопускането на тежки пътно-транспортни произшествия е необходимо да работят най-вече министерствата на транспорта, на образованието и на регионалното развитие и благоустройството. По неговите думи, сама полицията не може да реши сериозния проблем, какъвто е ежедневната война по пътищата.

Според анализа на пътните полицаи към момента на територията на областта са станали 149 тежки катастрофи, с 52 по-малко в сравнение с м.г. Ранените наброяват 172-ма и са със 74 по-малко. Жертвите на войната на пътя са 16 за Варненска област, което е с 2-ма души по-малко от предходната година. През лятната ваканция на м. г. е загинало 1 дете. "Независимо че данните сочат намаляване на катастрофите, жертвите и пострадалите, ние нито за миг не се отпускаме и не считаме, че това е главният показател, който сме покрили и че с това се приключва", категоричен бе главен инспектор Радев.

Децата стават най-често жертва на катастрофи по време на игра, докато карат велосипед или мотопед и като пешеходци, обясни шефът на КАТ. По неговите думи липсата или недостатъчният родителски контрол е основната причина за катастрофи с малчугани. За това по време на акцията, която ще продължи до 15 юни, Радев призова всички шофьори на 1 юни да управляват автомобилите си с включени къси светлини. Преди пресконференцията, която бе проведена в сграда на КАТ, ръководството на сектор "Пътна полиция" и представители на медиите почетоха с едноминутно мълчание паметта на 16-те загинали при тежката катастрофа в местността Бакаджик, Ямболско.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).