КЗП съставила 27 акта за опасни стоки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 16.03.2010
746
27 акта за административни нарушения за безопасност на стоките са съставили инспекторите на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във Варна за първите 2 месеца на годината. Това отчете новият шеф на местната дирекция Илиян Станоев при отбелязването на Световния ден на потребителите.

Инспекторите са направили общо 148 проверки в 123 обекта, предлагащи различни продукти. Заради възникнали съмнения за безопасност са взети проби от 4 вида стоки, предназначени предимно за деца. Издадени са и 3 заповеди за временно спиране от пазара на домакински стълби и детски легла. 5 са забранените за продажба опасни стоки, за които е наредено незабавно изтегляне от пазара. От началото на годината има и унищожен продукт.

580 инспекции в търговски и туристически обекти е извършила Комисията за защита на потребителите във Варна в търговски и туристически обекти за тази година. При проверките са съставени 73 акта за административни нарушения, от които 61 са по Закона за защита на потребителите и 12 акта по Закона за туризма.

 

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).