Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кабинетът на Станишев позлатил моми със заменки
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 14.02.2010Коментари (0)945
Кабинетът на Сергей Станишев е позлатил невръстните девойки с терени по морето. Апетитни имоти по Черноморието се водят на името на млади дами между 20 и 21 години, които очевидно са подставени лица. Това обяви директорът на Държавно ловно стопанство "Старо Оряхово". ГЕРБ организираха рейд из места и терени, които предишната власт е раздавала.

Пример за това са 707 декара край Ново Оряхово (терен между Шкорпиловци и Камчия), върху които се планира вдигането на комплекс "Черноморски градини". В проектирането на курорта се включи братът на експремиера Сергей Станишев - Георги. Теренът е "събран" чрез заменки из цяла България. Апетитният парцел струва 5,4 млн. лева. Фирма "Мадара Бяла Норд", в която фигурират бизнесмените Момчил Караджов и Димитър Борисов, изкупувала преди години част от терените за по 7-8 лева на кв. м. Борисов е един от собствениците на фирма "Титан" и на футболния клуб ЦСКА. Преди време той обясни как започнал да купува имотите през 2001 г. Засега бизнесмените не са поискали промяна на статута на имота, но местните хора се безпокоят, че на огромната площ може да се излеят тонове бетон. Местните хора разказват за плановете на Георги Станишев. Участието на архитекта е като консултант на проект, според който върху огромната площ ще се строи гигантски комплекс съвместно с английския архитект Норман Фостър. Местните хора разказват, че след вдигането на комплекса Станишеви можели да получат част от къщичките.

Освен тази скандална заменка пътуващият екип обиколи още няколко спорни сделки с държавни земи. Апетитен е теренът, който е получил до плажната ивица бизнесменът Николай Банев, за да сложи ръка върху комплекс "Русалка". Фирма "Русалка тур" не е сменила предназначението, комплексът се води горски фонд. Земите са взети на минимална цена, като сумата е около 8 хиляди на декар, или 8 лв. на кв.м. Това заяви шефката на Ловно стопанство Балчик Калинка Тодорова. Местните хора обаче се интересуват повече от факта, че пред комплекса е поставена бариера от дълги години и хората плащат, за да отидат на иначе държавния плаж.

От ГЕРБ обиколиха и една от заменките край Божурец. Там теренът е купен за 7-звездно голф игрище. "Собствениците са готови да върнат тази земя на държавата, ако тук започне строеж. Именно защото научихме, че фирми, близки до ДПС, са искали имота с цел да издигнат бетонни градини, ние го купуваме, за да попречим на строежите и да запазим природата", обясниха от фирмата инвеститор "Трейшън клифс".

Бивш зам. вътрешен министър също е правел заменки, показа проверката на ГЕРБ. Явор Хайтов е сменил три имота, които общо са 93 декара, през 2009 г., заяви и шефът на Ловно стопанство Варна Йордан Йорданов. Досега предназначението на терените не е сменено, а Хайтов е броил по 27 лв. на кв.м. Покупката му засяга и рибарското селище, тъй като имотите му опират точно до плажната ивица. На Бялата лагуна пък имоти на първата линия до пясъка са заменяни за 8 хиляди лева на декар.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: