Калканът се превърна в неосъществим блян за българите по морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
15:29 / 04.07.2011
4878
Цената на 300 грама пържен калкан по капанчетата на Северното ни Черноморие достигна 22 лева, след като в предходни години килото пресен калкан се движеше около 24 лв. Подобна цена прави деликатесната риба неосъществим блян за повечето български клиенти, коментират самите туристи.

Все по-рядко пресен калкан може да се намери и на рибните пазари, защото е скъп. По Добруджанското крайбрежие, ако заведението край морето, където се предлага пържена риба, не е много луксозно, цените варират между 4 лв. за 250 грама хамсия, граца, попчета и 5 лв. за сафрид. Около 7 лв. струват 350 грама карагьоз или пържен сафрид в по-луксозните капанчета, в ресторантите цените скачат драстично в зависимост от звездите на заведението. Рибената чорба, за която познавачите биха поспорили, дали е оригинална по заведенията на нашето Черноморие, е също с цени, които варират и започват от 2,50 лв. Толкова струва и 100 грама пържена цаца в центъра на Добрич в заведение - тип закусвалня и без примамливата гледка на морето.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Арменската общност във Варна отбеляза 180 години от създаването н...
Какво ще бъде времето идната седмица във Варна вече е ясно, вижте...
Коледният базар на пл. "Независимост" във Варна се завърна 
Роботът Ема: Новото лице на Варненската библиотека
Ето какво ще е времето днес във Варна
Коледна инициатива за нов дом за кученцата във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).