Кални кратери превземат болничен паркинг във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:24 / 05.04.2011
1063
Кални кратери превземат бавно, но сигурно болничен паркинг. За проблема алармираха пациенти на Военноморската болница във Варна. Проверка установи, че сигналът отговаря на истината. Едно от най-авторитетните и посещавани медицински заведения в морската столица, което обслужва и цяла Североизточна България, е като дете, забравено от Бога по отношение на паркоместата.

"Ако скоро не сте ходили с кола до Военноморска болница, идете и вижте за какво чудо става въпрос. Вляво от входа има една полянка, която е като разорана нива, неравна, на големи дупки, пълни с вода. Това е единственото възможно място за паркиране. Слизаш от колата, газиш кал до колене, за да стигнеш до входа", жалват се граждани.

"Паркингът", за който става дума, е наистина в окаяно състояние. При по-обилен дъжд автомобил там спокойно може да затъне и да се наложи пациентите на болницата да го бутат, преди да стигнат до лекарския кабинет или на тръгване след прегледа. При това мястото, предназначено за паркинг, побира не повече от 20 - 25 автомобила. Поне 4 - 5 места от тях са постоянно заети от таксита, които изчакват болните, за да ги натоварят отново през калните локви и да ги отведат до дома. Хората търсят спасителни варианти, като паркират колите си или от другата страна на Околовръстното, между блоковете, и вървят пеш, или пък хващат по малкото асфалтирано пътче нагоре към лозята, където търсят местенце до оградата. В същото време режимът на бариерата допуска в района на болницата само автомобили с пропуск, т.е. на лекарите и персонала.

По-добре да пускат вътре автомобили и да се плаща по левче, както е в двора на Терапията, отколкото да газим кал. Или да направят голям асфалтиран паркинг, защото този подхожда на село, не на морска столица, казват пациенти.

Военноморската болница, която се нарича вече МБАЛ - Варна, към ВМА, отбеляза тия дни 62-годишнината от създаването си. През 2008 г. лечебното заведение получи на акредитацията 5 звезди за цялостна дейност за срок от 5 години, както и отлична акредитационна оценка за срок от 5 години за практическо обучение на студенти и докторанти по медицина, здравни грижи, обществено здравеопазване и следдипломно обучение на лекари. През т.г. МБАЛ - Варна, към ВМА работи по 160 клинични пътеки с НЗОК. Тук има достъп до съвременни лечебно-диагностични технологии и висококвалифицирани специалисти. В момента в състава на болницата фигурират над 20 специализирани отделения. Тук се намират единствените за Североизточна България клиники за лечение на остри отравяния и изгаряния, хипербарен център и други. Лечебницата оказва 24-часова спешна медицинска помощ, осигурена от широк кръг специалисти - терапевти, хирурзи, реаниматори и токсиколози.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).