Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кални кратери превземат болничен паркинг във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 05.04.2011Коментари (0)1063
© Impact Press Group
Снимка Архив
Кални кратери превземат бавно, но сигурно болничен паркинг. За проблема алармираха пациенти на Военноморската болница във Варна. Проверка установи, че сигналът отговаря на истината. Едно от най-авторитетните и посещавани медицински заведения в морската столица, което обслужва и цяла Североизточна България, е като дете, забравено от Бога по отношение на паркоместата.

"Ако скоро не сте ходили с кола до Военноморска болница, идете и вижте за какво чудо става въпрос. Вляво от входа има една полянка, която е като разорана нива, неравна, на големи дупки, пълни с вода. Това е единственото възможно място за паркиране. Слизаш от колата, газиш кал до колене, за да стигнеш до входа", жалват се граждани.

"Паркингът", за който става дума, е наистина в окаяно състояние. При по-обилен дъжд автомобил там спокойно може да затъне и да се наложи пациентите на болницата да го бутат, преди да стигнат до лекарския кабинет или на тръгване след прегледа. При това мястото, предназначено за паркинг, побира не повече от 20 - 25 автомобила. Поне 4 - 5 места от тях са постоянно заети от таксита, които изчакват болните, за да ги натоварят отново през калните локви и да ги отведат до дома. Хората търсят спасителни варианти, като паркират колите си или от другата страна на Околовръстното, между блоковете, и вървят пеш, или пък хващат по малкото асфалтирано пътче нагоре към лозята, където търсят местенце до оградата. В същото време режимът на бариерата допуска в района на болницата само автомобили с пропуск, т.е. на лекарите и персонала.

По-добре да пускат вътре автомобили и да се плаща по левче, както е в двора на Терапията, отколкото да газим кал. Или да направят голям асфалтиран паркинг, защото този подхожда на село, не на морска столица, казват пациенти.

Военноморската болница, която се нарича вече МБАЛ - Варна, към ВМА, отбеляза тия дни 62-годишнината от създаването си. През 2008 г. лечебното заведение получи на акредитацията 5 звезди за цялостна дейност за срок от 5 години, както и отлична акредитационна оценка за срок от 5 години за практическо обучение на студенти и докторанти по медицина, здравни грижи, обществено здравеопазване и следдипломно обучение на лекари. През т.г. МБАЛ - Варна, към ВМА работи по 160 клинични пътеки с НЗОК. Тук има достъп до съвременни лечебно-диагностични технологии и висококвалифицирани специалисти. В момента в състава на болницата фигурират над 20 специализирани отделения. Тук се намират единствените за Североизточна България клиники за лечение на остри отравяния и изгаряния, хипербарен център и други. Лечебницата оказва 24-часова спешна медицинска помощ, осигурена от широк кръг специалисти - терапевти, хирурзи, реаниматори и токсиколози.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: