Калпав ток за Варненско заради недостиг на трафопостове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:25 / 18.09.2013
776
Във всички общини в област Варна има недостиг на трафопостове и ниско напрежение, заяви областният управител Иван Великов. Той каза, че за да се разреши проблемът, ще се организира среща с кметовете и представители на "Енерго-Про".

"Не може през XXI век да няма нормален ток в домакинствата", коментира Великов.

Той посочи и редица други проблеми, които стоят пред жителите на общините в областта. Сред тях е състоянието на пътната инфраструктура. ВиК мрежата също се нуждае от ремонт. Има големи загуби на вода, нейното качество е ниско и инсталацията е остаряла. Изключение правят само общините Бяла и Белослав, които са подменили канализацията си със средства от Европейския съюз. Великов посочи, че в областта има проблеми и с медицинското обслужване. Причината е, че няма достатъчно лекари, зъболекари и аптеки.

Областният управител заяви още, че няма регионално звено за боклук за малките общини. Имало идея такова да се направи в Провадия, обаче е отпаднала. В момента се планира да се изгради в село Войводино, община Вълчи дол. Идеята ще бъде обсъдена на среща с кметовете на 4 октомври.

Великов заяви, че проблемът с отпадъците е най-сериозен в Аксаково и Белослав. Той коментира, че ще бъде поставен и въпросът за зимната подготовка.

5 души, или 10% от работещите в областна управа са съкратени, заяви Иван Великов. Без работа са останали служители по сигурността, финансовият контрольор и пресаташето.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).