Кампания "30 Съботи" ще осигурява топла храна на хора в неравностойно положение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:35 / 20.11.2013
834
Кампания "30 Съботи 2013/2014" се организира от фейсбук група "Инициатива за взаимопомощ". Конкретната цел на кампанията е да се осигури топла храна в продължение на 30 съботи за хората в неравностойно положение, ползващи услугите на социална трапезария на ул. "Драва Соболч" 7а, ръководена от фондация "Вяра, Надежда, Любов". Изхранването на тези хора в нужда е осигурено веднъж дневно от понеделник до петък. В събота и неделя те са принудени да гладуват, да ровят по кофите или да просят от съседи и непознати.

Инициативата цели набиране на средства, за да се осигури топлина и надежда за тези хора, поне в съботния ден. Но това не е единствената цел на организаторите на тази кампания. Ние вярваме, че ако всеки е съпричастен и солидарен, и не отвръща глава, а подава ръка на човек в нужда, ще заживеем в едно по-здраво общество, в един по-красив свят.

Тази кампания е продължение на състоялата се в изминалия зимен сезон "15 Съботи", благодарение на която в рамките на 15 съботни дни бе осигурена топла храна за хората, за който това е въпрос на оцеляване. Каузата беше успешна благодарение на стотиците граждани, организации и фирми, които освен с финансови средства, оказаха помощ и чрез предоставяне на хранителни продукти и дрехи. Също така бяха подменени старите печки на кухнята с нови конвектомати, като по този начин се намали разхода на ток и времето за приготвяне на храната. Квотата на Министерството на труда и социалната политика беше увеличена с 50 души.

Кампанията за набиране на средства за "30 Съботи" ще бъде популяризирана чрез благотворителен концерт, който се организира с помощта на НПО "Просперитет".

Благотворителният концерт ще се проведе на 25.11.2013 г. в клуб "Винтидж" (ДКС) от 18.30 ч. Каузата ще подкрепят известни варненски певци, групи и танцови състави.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).