Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кампанията "Не се страхувайте от катаракта" започва отново във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 17.09.2013Коментари (0)1346
©
Кампанията "Не се страхувайте от катаракта" започва отново през септември в Очен медицински център "Св. Николай Чудотворец" във Варна. След кратка лятна ваканцията лекарите в Очния център възстановяват срещите си с пациенти. В кампанията е включена и една новост - измерване със специален апарат за астигматизъм. Това помага на пациентите с перде на очите при избора на вътреочна леща, тъй като има и комбинирани лещи, които едновременно връщат зрението и премахват астигматизма. Астигматизмът е много често срещан проблем, който при младите пациенти се коригира с очила или контактни лещи.

Кампанията "Не се страхувайте от катаракта" стартира в края на март. Тя включва безплатни консултации за хора с установена диагноза "катаракта" (перде на очите) и техни близки. По правило катарактата е заболяване, което възниква при повечето хора над 55-годишна възраст, като постепенно зрението отслабва."Но понякога заболяването се проявява и по-рано", каза д-р Пламен Хубанов, инициатор на кампанията.

На консултациите пациентите получават информация за самото заболяване, за операцията, която е единственото лечение и за видовете вътреочни импланти, които се поставят в окото по време на операцията и напълно връщат зрението. Сред тях има и специални лещи, които завинаги премахват нуждата от носене на очила.

"От старта на кампанията в края на март досега сме оперирали 79 пациенти, които се възползваха от безплатните консултации през пролетта като при всички тях резултатите са отлични. Убедени сме, че предварителното информиране на пациентите им дава възможност да вземат правилното решение при избор на вътреочна леща", сподели д-р Хубанов.

Най-честите въпроси, които хората задават са: Кога да се оперират, има ли подходящ сезон за операцията, трябва ли да се чака да мине време и пердето "да узрее", или пък да навършат определена възраст."Отговорите ще научите на нашите консултации", каза д-р Хубанов. Той припомни историята с наскоро оперирания дядо Руско, решил да си възвърне зрението на 100 години.

Първите консултации за септември ще се проведат във вторник, 24 септември, т.г. от 16:00ч. Местата на присъстващите са ограничени, затова записването се осъществява предварително на телефон 052 630 670.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: