Кампанията U Ch00se гостува във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 03.06.2010
601
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Националната кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции U Ch00se информира за значението на профилактиката и ранната диагностика, като работи на принципа "от млади за млади". В рамките на проекта се провеждат интерактивни обучителни сесии в училища в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна, с участието на млади хора, мотивирани да научат повече за ХИВ/СПИН и HPV. Кампанията се реализира от АПОЗ и приятели, младежката мрежа Y-PEER, Клуб „Млад Онколог" и Фондация „Надежда срещу СПИН", с подкрепата на MSD.

Интерактивната обучителна сесия във Варна е в 7-мо СОУ „Найден Геров" с модератори Петър Младенов, координатор от младежката мрежа Y-PEER и специалисти от Клуб „Млад Онколог" и Фондация „Надежда срещу СПИН". В непринудена среда се провокира обсъждане на важни, спорни и понякога неточни твърдения и предположения за пътищата на предаване на сексуалните инфекции и начините за предпазване.

Като посланици на кампанията, D2 тръгват на национално турне под наслов U Ch00se. Групата свири в Стара Загора на 1 юни, гостува в Бургас на 2 юни, а във Варна е на 3 юни от 19:00 ч. в 7-мо СОУ „Найден Геров"; следва Пловдив по-късно този месец. D2 създадоха и посветиха парче на U Ch00se, което носи името на кампанията и ще бъде част от предстоящия албум на групата. Видеоклипът на песента се завъртя в Интернет пространството и в телевизионния ефир. За реализацията на видеото са се погрижили Студио Бленд и режисьорът Тодор Мацанов. Парчето е по музика и аранжимент на D2, текст D2 и Гаро.

Предстоят и още две нови инициативи по проекта - конкурс за създаване на най-оригинален и забавен комикс по здравните теми HIV и HPV, и конкурс за сценарий на филм. За тези, които искат да участват в предизвикателствата на кампанията U Ch00se, е достатъчно да посещават редовно сайта на проекта: www.uchoose.bg.

Различното в U Ch00se е бъдещото изграждане на младежка организация, която ще продължи да развива дейностите по проекта дългосрочно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).