Кандидатите на ПП-ДБ за народни представители с концепция за развитието на градската среда на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48
401
Архитекти, дизайнери, представители на неправителствени организации и граждани с активна позиция се срещнаха с кандидатите за народни представители в 51-то Народно събрание, за да обсъдят концепция за подобряване на градската среда в морската столица. В дискусията се включиха също кандидатите за районни кметове на "Одесос“ и "Приморски“, както и кметът на Варна - Благомир Коцев и заместник-кметът по култура и образование – Павел Попов.

В динамичен диалог за облика на Варна и създаването на устойчивата градска среда се откроиха идеи, които могат да бъдат реализирани бързо с партньорство между държавата, местната администрация, бизнеса и неправителствения сектор.

Участниците обсъдиха необходимостта от интегриране на зелени технологии и практики в градското планиране, създаване на дизайн код на града, създaване на единен стандарт за градска мебел и градска сигнатура.

Запазването на архитектурното градско наследство като съществуваща градска тъкан и вписването на нови обществени сгради в централната градска част, без да се нарушава балансът между зелени площи и достъпни пространства е едно от посланията на архитектите и дизайнерите във Варна. Идеите им бяха подкрепени от кмета на Варна Благомир Коцев, от кандидатите за районни кметове, както и от кандидатите за народни представители в 51 Парламент – Даниел Лорер, Ивайло Митковски, доц. Антон Тонев, Стела Николова и всички представители на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“.

Кандидатът за кмет на район "Одесос“ – Янислава Шопова - подчерта важността от разширяване на социалната база, а досегашният кмет на "Приморски“ – Николай Желязков – обърна внимание на нуждата от подобряване на инфраструктурата в района.

В края на срещата, кандидатите за районни кметове и депутатите от листата на коалицията поеха конкретни ангажименти за изпълнение на обсъдените инициативи. Те обещаха да работят в тясно сътрудничество с гражданите и неправителствените организации, за да гарантират, че проектите ще бъдат реализирани по начин, който отговаря на нуждите и очакванията на варненци.

Кметът Благомир Коцев подчерта, че Общината ще продължи да инвестира в модернизация на инфраструктурата, изграждане на нови пешеходни зони и подобряване на обществените пространства и изрази желание да работи тясно с кметовете на всички варненски райони.

Павел Попов отбеляза, че градската среда освен, че трябва да е достъпна, трябва да подкрепя местните културни и образователни инициативи. Варна вече има създадени традиции в провеждането на фестивали, за които улиците на града се превръщат в сцена и променят колорита на града.

Срещата завърши с изграждането на споделена визия за устойчиво развитие на градската среда във Варна. Участниците се съгласиха, че стандартизираният градски дизайн и активното участие на гражданите са ключови за създаването на град, който е едновременно приятен за живеене и екологично съобразен.

Гласувайте на 27 октомври с номер 26!

Платена публикация

Виж коментарите (0)

Още по темата (513):
11.10.2024 Борисов: Мога да ви гарантирам, че ще положим всички усилия да направим правителство
11.10.2024 Започна удостоверяването на машините за предстоящите избори
11.10.2024 Четирима са задържани при спецакция в Софийско
11.10.2024 Акция "купен вот": Тефтери с имена и записани суми на вересия иззеха в Разградско
11.10.2024 Камелия Нейкова: ЦИК е възложила профилактика и почистване на машините на "Сиела Норма"
10.10.2024 Зам.-министърът на правосъдието: Ключът към успеха е в сътрудничеството и баланса
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна с важна информация, всички трябва да се запознаят...
Времето утре ще бъде слънчево във Варна
Лицата на български личности се появиха по колоните на Аспарухови...
Посетителите на варненския зоопарк ще се радват на ново африканск...
Все повече са непълнолетните във Варна искат да започнат работа
Кметът на Варна с важна информация за големите ремонти в града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).