Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кандидатите на ПП-ДБ за народни представители с концепция за развитието на градската среда на Варна
Архитекти, дизайнери, представители на неправителствени организации и граждани с активна позиция се срещнаха с кандидатите за народни представители в 51-то Народно събрание, за да обсъдят концепция за подобряване на градската среда в морската столица. В дискусията се включиха също кандидатите за районни кметове на "Одесос“ и "Приморски“, както и кметът на Варна - Благомир Коцев и заместник-кметът по култура и образование – Павел Попов.

В динамичен диалог за облика на Варна и създаването на устойчивата градска среда се откроиха идеи, които могат да бъдат реализирани бързо с партньорство между държавата, местната администрация, бизнеса и неправителствения сектор.

Участниците обсъдиха необходимостта от интегриране на зелени технологии и практики в градското планиране, създаване на дизайн код на града, създaване на единен стандарт за градска мебел и градска сигнатура.

Запазването на архитектурното градско наследство като съществуваща градска тъкан и вписването на нови обществени сгради в централната градска част, без да се нарушава балансът между зелени площи и достъпни пространства е едно от посланията на архитектите и дизайнерите във Варна. Идеите им бяха подкрепени от кмета на Варна Благомир Коцев, от кандидатите за районни кметове, както и от кандидатите за народни представители в 51 Парламент – Даниел Лорер, Ивайло Митковски, доц. Антон Тонев, Стела Николова и всички представители на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“.

Кандидатът за кмет на район "Одесос“ – Янислава Шопова - подчерта важността от разширяване на социалната база, а досегашният кмет на "Приморски“ – Николай Желязков – обърна внимание на нуждата от подобряване на инфраструктурата в района.

В края на срещата, кандидатите за районни кметове и депутатите от листата на коалицията поеха конкретни ангажименти за изпълнение на обсъдените инициативи. Те обещаха да работят в тясно сътрудничество с гражданите и неправителствените организации, за да гарантират, че проектите ще бъдат реализирани по начин, който отговаря на нуждите и очакванията на варненци.

Кметът Благомир Коцев подчерта, че Общината ще продължи да инвестира в модернизация на инфраструктурата, изграждане на нови пешеходни зони и подобряване на обществените пространства и изрази желание да работи тясно с кметовете на всички варненски райони.

Павел Попов отбеляза, че градската среда освен, че трябва да е достъпна, трябва да подкрепя местните културни и образователни инициативи. Варна вече има създадени традиции в пр
©
овеждането на фестивали, за които улиците на града се превръщат в сцена и променят колорита на града.

Срещата завърши с изграждането на споделена визия за устойчиво развитие на градската среда във Варна. Участниците се съгласиха, че стандартизираният градски дизайн и активното участие на гражданите са ключови за създаването на град, който е едновременно приятен за живеене и екологично съобразен.

Гласувайте на 27 октомври с номер 26!

Платена публикация



Още по темата: общо новини по темата: 513
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
10.10.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (461) 14%
Добре, но можеше и по-добре (443) 14%
Не се справи (630) 19%
Пълна трагедия (1734) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: