Кандидатите за приемни семейства преминават задължително обучение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:05 / 10.02.2011
721
Кандидатите за приемни семейства е необходимо да преминат задължително обучение. Това съобщи Анна Конукова, директор на Агенция "Закрила на детето" - Варна.

Продължителността на курса е четири месеца и е разделен на 12 модула. Обучението е по програма, която е одобрена от министерството на Социалната политика. Центъра за приемна грижа провежда самото обучение, което е организирано в извън работно време, за да бъде удобно и достъпно за всички потребители. Задължително е през обучителния курс да преминат и двамата кандидат - приемни родители. В различните модули се правят кратки презентации от специалисти, след което се обсъждат различни казуси. Сред обсъжданите проблеми са адаптация на детето, раздяла с биологичните родители, възможни поведенчески линии, информация за основни закономерности. Засегната е темата за децата с увреждания. Материята на обучението е под форма, която позволява активно включване на всички приемни родители. Анна Конукова изясни, че по време на обучението, кандидатите за родители имат достатъчно време и информация, която да им позволи да преценят дали биха се справили с родителската грижа. Конукова посочи, че има случаи на родители, които са размислили и са оттеглили своите молби за приемни семейства в рамките на провежданото обучение.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).